تاریخ انتشار: ۰۹:۱۰ - ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۵
تعداد نظرات: ۲ نظر

افزایش قریب الوقوع حامل‌های انرژی | هشدار جدی به دولت: مسیر ناامنی شهر‌ها و تحقق خواسته‌های دشمن را فراهم نکنید

روزنامه اطلاعات نوشت: به همان بهانه‌های اصلاحگری در نظام اقتصادی می‌خواهند برای چندمین مرتبه قیمت حامل‌های انرژی را گران کنند، ولی مسئولیت تورم ناشی از آن را به گردن نگیرند.

بنزین

رویداد۲۴| تقریباً تمام شواهد و قرائن بیانگر تصمیم جدی دولت برای افزایش قیمت برخی حامل‌های انرژی در روز‌های آتی است، غافل از اینکه شوک تحمیلی چنین اقدامی به قدرت خرید مصرف کننده به مراتب بیشتر از شوک ارزی دی پارسال خواهد بود.

روزنامه اطلاعات نوشت: اتفاقاً توجیهات این گران‌سازی جدید در محافل دولتی و رسانه‌های وابسته دقیقاً همانند بهانه‌هایی است که در اواخر دهه ۸۰ برای شروع هدفمندی یارانه‌ها اعلام شد.

در آن زمان هم می‌گفتند ثروتمندان از قیمت‌گذاری انرژی بیشترین بهره را می‌برند و با تغییر قیمت حامل‌های انرژی می‌خواهیم حق فرودستان را بگیریم و باز توزیع کنیم. اما اکنون به خوبی می‌توان مشاهده کرد که چقدر این وعده واهی بود.

برای حذف ارز ترجیحی و اعمال شوک تورمی دی پارسال هم چنین ادعایی کردند و گفتند جلوی رانت خواری اُلیگارش‌ها را خواهند گرفت و فاصله قیمت انواع ارز در بازار را کاهش خواهند داد. ولی نه تنها ارز تک‌نرخی نشد، بلکه دود اَبَر تورم ناشی از این تصمیم غلط، در فروردین به چشم مردم رفت و همه بنگاه‌های اقتصادی را با موج تصاعدی هزینه‌های تولید رو‌به‌رو کرد. البته حاشاگری مسببان این وضعیت هنوز باقیست و همچنان در تریبون‌های دولتی می‌خواهند تورم سنگین فروردین امسال را به گردن تبعات جنگی بیاندازند که تنها چند روز قبل از شروع سال جدید آغاز شد.

بدتر اینکه به بهانه کمبود ارز و شرایط ناگوار جنگی، تخصیص ارز به واردات دارو و سایر مایحتاج ضروری مردم را قطع کردند، ولی همین خزانه به ظاهر خالی از ارز تصمیم گرفت به هر کد ملی متقاضی بدون هیچ دلیل و منطقی ۱۰۰۰ دلار در تمامی بانک‌ها زیر قیمت بازار عرضه کند. آیا معنای این ارزپاشی بی منطق رانت زدایی و شفاف سازی نظام ارزی است؟

اکنون هم به همان بهانه‌های اصلاحگری در نظام اقتصادی می‌خواهند برای چندمین مرتبه قیمت حامل‌های انرژی را گران کنند، ولی مسئولیت تورم ناشی از آن را به گردن نگیرند.

قطعاً هرگونه دستکاری در قیمت بنزین، برق، گاز و سایر حامل‌های انرژی منجر به افزایش تورم می‌شود که در پی آن کسری بودجه دولت رشد می‌کند و دوباره دولت برای تامین کسری مخارج خود شروع به بالابردن قیمت حامل‌های انرژی می‌کند و پس از آن به بهانه مقابله با قاچاق دوباره شوک ارزی ایجاد می‌شود.

این چرخه باطل که حتی یکبار هم در ۴۷ سال گذشته موفق نبوده، چندبار دیگر باید تکرار شود تا دولتمردان به ناکارایی آن پی ببرند؟

چگونه باید به دولت تفهیم کرد بهترین راه جلوگیری از کسری بودجه و مقابله با رشد تورم، اصلاح نظام مالیاتی و دریافت مالیات از شبکه‌های مبهم اقتصادی است؟

با گران کردن حامل‌های انرژی هیچ فشاری به اقشار پردرآمد وارد نمی‌شود و دهک‌های بالای درآمدی همچنان به مصارف خود ادامه می‌دهند، اما فشار تورم ناشی از آن استخوان اقشار کم درآمد را خُرد خواهد کرد.

هم اکنون نرخ تورم نقطه به نقطه به بیش از ۷۳درصد رسیده و این در شرایطی است که نرخ تورم نقطه به نقطه خوراکی‌ها بیش از ۱۱۵درصد است و اجرای سیاست‌های تورم‌زایی، چون افزایش قیمت حامل‌های انرژی می‌تواند تورم را به شکل تصاعدی افزایش دهد.

آیا مدافعان گران‌سازی حامل‌های انرژی حاضرند مسئولیت پیامد‌های این تصمیم را به عهده بگیرند؟ آیا از اتفاقات سال ۹۶ عبرت گرفته نشده که دوباره می‌خواهند از همان مسیر، آن هم در شرایط دشوار جنگ قیمت حامل‌های انرژی را گران کنند؟

آستانه تحمل مردم برای گرانی‌ها به انتها رسیده است و نباید با تصمیمات غلط اقتصادی مسیر تحقق خواسته‌های دشمن را در ایجاد نا امنی شهر‌ها فراهم کنیم!

منبع: روزنامه اطلاعات
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۰ - ۱۴۰۵/۰۲/۳۱
0
1
اتفاقا الان بهترین فرصته که اینکارو بکنن. چون اینترنت قطعه و هر کسی هم بخاطر گرونی بره تو خیابون و اعتراض بکنه ، خیلی راحت به بهانه ی همکاری با دشمن و ایجاد شورش ، سرکوبش میکنن و تمام اموالش رو هم "غصب" میکنن.
بستن دهن رسانه های نیمه مستقلِ معترض به این قضیه هم آب خوردنه. فقط کافیه رئیس قوه ی قضاییه رو به بهانه ی ایجاد تفرقه و... بفرستن سراغ شون.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۸ - ۱۴۰۵/۰۲/۳۱
0
1
بنزین ارزان و دلار ارزان آفت اقتصاد ایران و آخور رانتخواران است.
بله درست شنیدید، دلار ارزان است.
چرا ارزان است؟ برای اینکه غارتگران ثروت خود را به ریال بدست می آورند. برای پولشویی و خروج ثروتشان به کشورهای دیگر، دلار ارزان به نفعشان است.
ساده است، ثروت را با ریال گران می فروشند و سپس آن را تبدیل به دلار ارزان می کنند.
ریال گرانترین ارز دنیاست.
نظرات شما
captcha